Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Verkeersrecht

Verkeersrecht

Verkeersovertredingen & schadevergoeding

Hebt u nood aan juridisch advies of bijstand bij dagvaarding of strafrechtelijke vervolging door een ernstige verkeersovertreding? Of bent u het slachtoffer van een ongeval of verkeersagressie en wenst u schadevergoeding voor de geleden schade te bekomen?

Laat u juridisch adviseren en begeleiden door advocatenkantoor Lowyck in het geval van verkeersovertredingen zoals snelheidsovertredingen, alcoholintoxicatie, vluchtmisdrijf, door het rood licht rijden, of parkeerovertredingen. Wij behandelen tevens het 'verkeersrecht' in al zijn aspecten wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeval, en dit zowel in de hoedanigheid van slachtoffer als van verdachte.

Juridische bijstand bij strafrechtelijke vervolging

Wordt u strafrechtelijk vervolgd voor de politierechtbank? Dan is het altijd aanbevolen om een advocaat te raadplegen om u in deze procedures zoveel mogelijk te begeleiden.

Zo kan er bijvoorbeeld, bij een te verwachten rijverbod, wat voor sommige overtredingen wettelijk verplicht is, voor gezorgd worden dat dit zo veel mogelijk beperkt wordt in functie van uw beroepswerkzaamheden. Er kan hierbij o.m. worden nagezien of dit rijverbod niet in een bepaalde periode opgenomen kan worden zodat uw beroepswerkzaamheden hier zo weinig mogelijk onder lijden.
 

Schadevergoeding als verkeersslachtoffer

Ook voor het bekomen van een schadevergoeding als gevolg van een verkeersongeval waarvoor u niet aansprakelijk bent, of voor feiten begaan door derden buiten het verkeersrecht zoals o.m. diefstal van goederen, beschadigingen van goederen, slagen en verwondingen, en lichamelijke letsels al dan niet met werkonbekwaamheid tot gevolg, kan u bij advocatenkantoor Lowyck terecht.
 

Rechtsbijstand via uw autoverzekering of BA-polis

Wist u dat u meestal via uw autoverzekering of uw BA-polis of zogenaamde familiale verzekering eveneens verzekerd bent in ‘rechtsbijstand’? Dit laat u toe om kosteloos beroep te doen op een advocaat naar keuze. Advocatenkantoor Lowyck staat u hier graag in bij.

Via uw autoverzekering bent u namelijk meestal verzekerd voor zaken i.v.m. verkeersrecht zoals verkeersongevallen, vervolgingen voor verkeersovertredingen, en het bekomen van schadevergoedingen na een verkeersongeval, terwijl uw BA-verzekering instaat voor schade verwekkende feiten buiten het verkeersrecht.

Alles is natuurlijk afhankelijk van de door u afgesloten verzekering. Twijfelt u over deze rechtsbijstand via uw verzekering? We bekijken dit graag samen met u en kunnen u hierover vrijblijvend inlichten, evenals de nodige stappen zetten om uw verzekeringsmaatschappij aan te schrijven.