Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Schuldbemiddeling

Schuldbemiddeling

Faillissement, bescherming tegen schuldeisers & schuldregeling

Heeft uw onderneming ernstige financiële problemen en wenst u te weten welke stappen u kan ondernemen om een faillissement te voorkomen? Hebt u als particulier veel schulden en ziet u geen onmiddellijke oplossing?

Advocatenkantoor Lowyck staat zowel bedrijven als particulieren bij met schuldbemiddeling, onderhandeling met de bank of schuldeisers, het aanvragen van gerechtelijke reorganisatie (WCO), en het coördineren van een herstructurering van uw onderneming.

Insolventie en faillissement bij ondernemingen

Advocatenkantoor Lowyck biedt ondernemingen in financiële moeilijkheden juridische bijstand en schuldbemiddeling. Wij informeren u uitvoerig over de gevolgen van insolvabiliteit en voortvloeiende procedures, en staan u als schuld- en ondernemingsbemiddelaar bij. In eerste instantie kunnen wij nagaan of eenvoudige onderhandeling met uw schuldeisers geen soelaas biedt voor de problemen. Indien nodig kunnen de nodige gerechtelijke stappen ondernomen worden, waarbij een verzoek van toelating tot de WCO (wet continuïteit ondernemingen) of een begeleiding bij faillissement tot de mogelijkheden behoren.

De procedure WCO kan uw onderneming tijdelijk bescherming bieden tegen uw schuldeisers, waardoor u de kans en tijd krijgt om aan het financieel herstel van uw onderneming te werken. In geval van faillissement informeren wij u voorafgaand over de gevolgen die dit voor u (mogelijk zelfs persoonlijk) met zich mee kunnen brengen.

Collectieve schuldregeling voor particulieren

Ook als particulier kan u bij advocaat Lowyck terecht voor schuldbemiddeling. U wordt bijgestaan in het inventariseren van uw schulden, het opstellen van een gedetailleerd dossier, en het indienen van een verzoekschrift tot collectieve schuldregeling bij de arbeidsrechtbank.

Indien uw verzoek door de rechtbank gegrond verklaard wordt, zal een schuldbemiddelaar en vertrouwenspersoon eveneens bijstand in de bemiddeling tussen u en uw schuldeisers op zich nemen, zodat tot een constructieve oplossing gekomen wordt met een spreiding en mogelijk ook een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden. Advocaat Lowyck kan u hierbij verder begeleiden om uw rechten te vrijwaren in deze materie.