Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Contracten & vennootschappen, ondernemingsgeschillen

Wij staan u volledig bij wanneer u als ondernemer in de overdracht van aandelen of een bedrijfstak betrokken bent.  Dit zowel aan de zijde van de koper als van de verkoper.

Afhankelijk van onze opdracht kan deze bijstand zowel een volledige bijstand zijn (u wordt begeleid van A tot Z) als een gedeeltelijke bijstand (bijvoorbeeld enkel nalezen van een bepaalde overeenkomst, het vooraf geven van onze opinie op juridisch vlak van een bepaalde aankoop door o.m. nazicht van de bestaande overeenkomsten bij het target,…). Hierbij verdiepen wij ons in de mogelijke juridische risico’s van de overdracht en gaan daarbij ook de specifieke sector en omstandigheden nazien.  Onze vaststellingen kunnen ook mee worden opgenomen in de overeenkomsten om daarbij voldoende waarborgen en garanties te voorzien.  Zo kan het nuttig zijn om na te zien welke huur- of andere overeenkomsten het door u over te nemen bedrijf lopen heeft en in welke mate deze (op lange of korte termijn) al dan niet waterdicht zijn, welke garantiebepalingen uw target lopen heeft en die voor problemen kunnen zorgen in de toekomst, wat met lopende gerechtelijke procedures,...

Ook vervolgens bij de opmaak van de diverse contracten (zoals bijvoorbeeld: letter of intent, ,SPA of overnameovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomsten, dienstverleningsovereenkomsten, overeenkomsten mbt een vendor loan,…) kan bijstand worden verleend.

Wij kunnen u adviseren bij het verder op punt stellen van uw bedrijf (of het overgenomen bedrijf) op juridisch vlak (bv. opmaak nieuwe algemene voorwaarden, opmaak nieuwe aandeelhoudersovereenkomsten, garantiebepalingen herzien,…).

Ook bij diverse geschillen kunnen wij u bijstaan.  U hebt een geschil met een leverancier of klant over de uitvoering van een contract? De vennoten binnen uw bedrijf of vennootschap maken ruzie en u zoekt een constructieve en blijvende oplossing voor dit conflict? Uw klant blijft in gebreke zijn factuur te betalen?

Ondernemers kunnen beroep doen op advocatenkantoor Lowyck voor advies en juridische begeleiding in diverse domeinen van het ondernemings-, vennootschaps- en handelsrecht. We treden op als raadgever voor zowel KMO’s als grotere ondernemingen. Contacteer ons gerust voor verdere informatie.