Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Echtscheiding en familierecht

Echtscheiding en familierecht

Scheiden, alimentatie, ouderschap & erfenis

U bent van plan om te scheiden of uw samenwoonst te beëindigen en u twijfelt over de juiste aanpak? Of hebt u hulp nodig in een echtscheiding met onderlinge toestemming? Misschien wenst u bijstand bij het regelen van de praktische zaken in uw scheiding zoals de vereffening en verdeling van de goederen, het berekenen van alimentatie, of het vastleggen van een formeel ouderschapsplan voor de kinderen?

Hebt u nood aan advies inzake een conflict over een erfenis of nalatenschap? Of zoekt u naar juridische begeleiding in familiale kwesties zoals adoptie, betwisting of erkenning van ouderschap?

Advocaat Lowyck biedt juridisch advies en bijstand bij scheiding, het beëindigen van feitelijke en wettelijke samenwoonst, en verschillende aangelegenheden binnen het erf- en familierecht.

Informeren en duidelijkheid brengen

In de eerste plaats wordt u door advocaat Lowyck uitvoerig geïnformeerd over de verschillende manieren van scheiden, de echtscheidingsprocedure, en de hiermee gepaard gaande kosten. U wordt op de hoogte gebracht van uw rechten en plichten en die van alle betrokken partijen, en wordt bijgestaan in het afhandelen van alle afspraken en regelingen tijdens en na de scheiding.

Er wordt in eerste instantie steeds nagegaan in welke mate een minnelijke regeling en akkoord mogelijk is. Advocaat Lowyck begeleidt u eveneens zorgvuldig bij het opstarten van de procedure en biedt juridisch advies bij verschillende praktische familiale aspecten zoals de formele opmaak van een ouderschapsplan, het bepalen van een omgangs- of verblijfsregeling voor de kinderen, en het eventueel vastleggen van kinder- en/of partneralimentatie. U wordt ook bijgestaan in de verdeling van de inboedel, gezamenlijk aangekochte eigendommen, rekeningen, verzekeringen, en eventuele leningen en schulden.
Of het nu gaat om echtscheiding of het beëindigen van samenwonen, u kan steeds rekenen op een correcte begeleiding bij het neerleggen of laten homologeren van alle nodige documenten bij de betrokken rechtbanken. Daarbij hoort ook het eventueel verschijnen voor de rechter als uw vertegenwoordiger.
 

Bemiddelen en scheiding met ernstige conflicten vermijden

In het geval van een scheiding op grond van onherstelbare ontwrichting kan u rekenen op een doelgerichte aanpak om zo snel mogelijk tot een overeenstemming te komen. Het is voor alle betrokken partijen immers essentieel om een zogenaamde vechtscheiding te vermijden. Deze duren immers vaak onnodig lang en kosten bijgevolg veel geld. Een dergelijke scheiding heeft bovendien een slopend psychisch effect op beide partijen en eventuele kinderen. Bijgevolg zal er steeds naar gepaste oplossingen gezocht worden om de scheiding indien mogelijk op korte termijn af te ronden zodat beide partners en kinderen verder kunnen met hun leven.

Geschillen rond erfenis, afstamming en ouderschap

Advocaat Lowyck adviseert en ondersteunt u als  ervaren en gespecialiseerde raadsman in de complexe materie van familiaal (vermogens)recht. U wordt bijgestaan met bemiddeling en het zoeken naar overeenstemming in het geval van betwisting van erfenissen, schenkingen, testamenten, nalatenschappen, en vermogens- en successieplanning.

Ook voor juridische vragen en bijstand inzake adoptie, betwisting van ouderschap, en andere kwesties met betrekking tot afstamming en minderjarigheid kan u bij ons terecht.

Bij deze familiale aangelegenheden kan u niet alleen rekenen op een constructief antwoord op uw vragen maar ook op een correcte begeleiding en aandacht voor het menselijk verhaal achter het conflict. Er wordt steeds in de eerste plaats gezocht naar een oplossing via onderhandeling, aangezien het dikwijls onenigheden tussen familieleden betreft, en het belangrijk is dat de lange termijnrelaties tussen de verschillende partijen niet verloren gaan.