Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Verzekeringsrecht

Verzekeringsrecht

Aansprakelijkheid, schadevergoeding & verzekeringen

Bent u geconfronteerd met een schadeclaim en wilt u weten of die gegrond is? Of u hebt juridisch advies nodig in een geschil met uw verzekeraar? U bent verzekeraar en hebt nood aan begeleiding van de behandeling en afwikkeling van schades?

Advocaat Lowyck biedt u juridische bijstand in geval van een schadeclaim, problemen rond aansprakelijkheid bij het veroorzaken van een ongeval of letselschade, of onenigheden voortkomend uit uw verzekering.

Aansprakelijkheid, schade en verzekeringen

Advocaat Lowyck informeert u over uw rechten als verzekerde en biedt advies vanuit aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht wanneer u met een schadegeval wordt geconfronteerd. U kan rekenen op bijstand wanneer er problemen voortvloeien uit verzekeringen zoals het weigeren van dekking of recupereren van gelden na uitbetaling van een slachtoffer.

De meeste verzekeringscontracten zijn uitgebreid van inhoud en niet altijd opgesteld in een taal die begrijpelijke is voor leken. Wij bieden u duidelijkheid en advies in verband met verschillende types verzekeringen:
 
  • autoverzekeringen
  • rechtsbijstandverzekeringen
  • verzekeringen burgerlijke aansprakelijkheid
  • familiale verzekeringen
  • ziekte- en invaliditeitsverzekering
  • arbeidsongevallenverzekering
  • brandverzekeringen

Aansprakelijkheid bepalen en schadeclaim aanvechten

Schadekwesties zijn zelden eenvoudig. Bij aansprakelijkheid en letselschade moet immers rekening worden gehouden met de regel dat u slechts aansprakelijk bent indien uw fout effectief schade heeft berokkend aan een ander persoon.

Dit verband tussen de fout en schade moet duidelijk aanwezig zijn wanneer u een aansprakelijkheidsvordering wilt afweren of doen slagen. Advocaat Lowyck zorgt voor de juiste juridische behandeling en help u bij het bepalen van dit verband. Belangrijke vragen worden beantwoord: Wie is er precies aansprakelijk, wie vergoedt, en is de aansprakelijkheid terecht?

Hij adviseert u eveneens over de haalbaarheid van de vorderingen of het formuleren van een afwering van een schadeclaim. Indien nodig procedeert hij voor u.